Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ 2013


Δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου και ενημερωθείτε σχετικά:

  1. με τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο, την επιλογή του δεύτερου μαθήματος           γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων,
  2. με την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 2013


Σας στέλνουμε εγκύκλιο με θέμα "Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2013, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση".
Aπό τη Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Υπαγωγή υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5%

Εγκύκλιο σχετικά με την Πιστοποίηση Αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α. για την υπαγωγή υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5%, καθ’υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, εξέδωσε η Προϊσταμένη της  Διεύθυνσης  Οργάνωσης Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας  Μαρία Δοκού. Για να δείτε τι ορίζει η εγκύκλιος κάνετε κλικ εδώ

ΠΗΓΗ: esos.gr

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΚΕΠΑ


Σχετικά με την Πιστοποίηση Αναπηρίας για την υπαγωγή υποψηφίων στις ειδικές περιπτώσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 προσέξτε τις προθεσμίες που αναγράφονται στην εγκύκλιο Φ.251/4788/Β6/14-01-2013. 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΥΠΑΙΘΠΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Τι ισχύει για το ποσοστό του 10% των θέσεων

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.3687/2008 (ΦΕΚ159 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με την παρ.14 του άρθρου 59 του Ν.3966/2011 (ΦΕΚ 118 Α΄) και την παρ. 6 του άρθρου 25 του Ν.4058/2012 (ΦΕΚ 63 Α΄), η διαδικασία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ποσοστό του 10% των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση ισχύει μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, δηλαδή μέχρι φέτος. Επομένως, όσοι απέκτησαν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ημερήσιου ΓΕΛ ή ημερήσιου ΕΠΑΛ-ΟΜΑ_Α Β΄ τα έτη 2011 και 2012 θα μπορούν να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με το ποσοστό θέσεων 10% για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-14.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Επιλογή δεύτερου μαθήματος


Η επιλογή από τους μαθητές του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας που επιθυμούν να εξεταστούν σε πανελλαδικό επίπεδο ή του μαθήματος επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» που επιθυμούν να εξεταστούν επίσης σε πανελλαδικό επίπεδο γίνεται με ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ που υποβάλλουν στο Λύκειο το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που θα υποβάλουν στο σχολείο τους ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ στην προθεσμία αυτή θα δηλώσουν:
i) το δεύτερο μάθημα γενικής παιδείας που θα εξεταστούν πανελλαδικά
ii) αν θα εξεταστούν πανελλαδικά και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας
iii) αν θα εξεταστούν σε κάποιο/α από τα ειδικά μαθήματα (ξένες γλώσσες, σχέδια, μουσική)
iv) αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές Σχολές (δεν έχουν δικαίωμα οι υποψήφιοι
     των Εσπερινών ΓΕΛ)

v) αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού 
vi) αν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και
    Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).


Οι απόφοιτοι υποβάλλουν επίσης ΑΙΤΗΣΗ–_ΔΗΛΩΣΗ υποψηφιότητας στο ίδιο χρονικό διάστημα στην οποία θα δηλώνουν επί πλέον και την Κατεύθυνση στα μαθήματα της οποίας επιθυμούν να εξετασθούν. Η ΑΙΤΗΣΗ– ΔΗΛΩΣΗ υποψηφιότητας θα δημοσιοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και θα μπορεί να εκτυπώνεται είτε από το Λύκειο είτε απευθείας από τον ίδιο τον υποψήφιο. Η υποβολή της θα γίνει στο Λύκειο ηλεκτρονικά. Για τον τρόπο και τη διαδικασία υποβολής της θα ενημερωθείτε με νέα εγκύκλιο. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αυτή του υποψηφίου είναι δεσμευτική και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση. Αν υποψήφιος δεν πάρει μέρος στην εξέταση μαθήματος κατεύθυνσης, γενικής παιδείας ή επιλογής που επέλεξε να εξεταστεί σε εθνικό επίπεδο, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε στο συγκεκριμένο μάθημα και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0).