Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Πολιτι-σμού, την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 στις 7:ΟΟ μ.μ., με θέμα:: «Συμπληρώνοντας το Μηχανογραφικό μου». Στην εκδήλωση θα δοθούν οδηγίες συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού 2015, καθώς και του Μηχανογραφικού της Κύπρου, και θα γίνει παρουσίαση των σχολών και των τμημάτων του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι υπεύθυνες του ΚΕ.ΣΥ.Π. Ρεθύμνου                                         Ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου
Ελένη Ζωγραφίδου -Στέλλα Γιαννέλα                                                           Ανδρέας Ταξάκης

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Πρακτική Δοκιμασία Υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α. ακαδημαϊκού έτους 2015-16, Δικαιολογητικά - Πρόγραμμα Πρακτικής δοκιμασίας

Από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση όσον αφορά στην Πρακτική Δοκιμασία Υποψηφίων Τ.Ε.Φ.Α.Α. ακαδημαϊκού έτους 2015-16, τα Δικαιολογητικά και το Πρόγραμμα Πρακτικής δοκιμασίας     


Σας γνωστοποιούμε ότι ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των Υποψηφίων για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ακαδημαϊκού έτους 2015-2016, ορίζεται σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.251/ Φ251/81304/Α5/21-5-2015, υπουργική απόφαση του Υ.Π.ΑΙ.Θ., από Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.
     Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές και μαθήτριες όλων των Λυκείων του Νομού σας  ότι κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια Επιτροπή θα πρέπει να προσκομίσουν:

 1.   ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΑ (με φωτογραφία του υποψηφίου πάνω στην  
                 ακτινογραφία και ιατρική γνωμάτευση)
 2.  ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΠΤΙΚΗΣ ΟΞΥΤΗΤΑΣ
 3.  ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ (με ιατρική γνωμάτευση)
 4.  ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ
 5. ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ από το Λύκειο ή τη «Βεβαίωση Πρόσβασης» όπου
      αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου.
6.   ΔΥΟ (2)  ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Οι ιατρικές βεβαιώσεις μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό. Οι ιατρικές εξετάσεις ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.                                                                    
Η κατάθεση των δικαιολογητικών από τους υποψήφιους στην Επιτροπή θα πραγματοποιείται  στα Γραφεία  του Εθνικού Σταδίου Ελευθερίας (Πλατεία Κόρακα – Χανιώπορτα), από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας, 07.30 – 10.00 το πρωί και 18.00 - 19.30 το απόγευμα, (εφ΄ όσον υπάρχει απογευματινή  πρακτική δοκιμασία) και σύμφωνα με το  επισυναπτόμενο πρόγραμμα.
Οι εξετάσεις θα γίνουν στο Εθνικό Στάδιο Ελευθερίας (για τα αγωνίσματα του Στίβου) και στο Κολυμβητήριο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.), περιοχή Λίντο, για το αγώνισμα της Κολύμβησης.
Διευκρίνηση: Οι υποψήφιοι που θα επιλέξουν ως πρώτη δοκιμασία την Κολύμβηση, θα πρέπει να υποβάλλουν αρχικά τα δικαιολογητικά τους στο Εθνικό Στάδιο Ελευθερίας και εν συνεχεία να μεταβούν στο Κολυμβητήριο
Με την παρούσα εγκύκλιο, σας επισυνάπτουμε και αναλυτικό πρόγραμμα με τις ημέρες και ώρες των εξετάσεων και τα αγωνίσματα που θα εξετάζονται κάθε μέρα και παρακαλούμε την ενημέρωση των ενδιαφερομένων μαθητών/τριών.



Ο Δ/ΝΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




           ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ





15 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΡΩΪ  8:30 - 11:00            
ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18:00 - 20:00
ΔΕΥΤΕΡΑ
15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ




ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.
ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.
  
ΤΡΙΤΗ
16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ


ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
  
ΤΕΤΑΡΤΗ
17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.


ΠΕΜΠΤΗ
18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

 ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΓΟΡΙΩΝ -  ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ





            ΔΕΥΤΕΡΑ
     22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015
ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ



ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 200 μ
ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.

ΤΡΙΤΗ
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015


ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.
ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.
ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ- ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.

ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015


ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.
ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.

ΠΕΜΠΤΗ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015


ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ



ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.
ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΣΦΑΙΡΑ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ



ΜΗΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ - ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΔΡΟΜΟΣ 200 μ.
ΔΡΟΜΟΣ 400 μ.






Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η εγκύκλιος για την εισαγωγή σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Το υπουργείο Παιδείας κάνει γνωστό ότι δημοσιοποιήθηκε από το ΥΠΟΥΝΤ η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών/στριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Όλοι οι υποψήφιοι   πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, ηλεκτρονικά ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Παραρτήματος ΣΤ της Προκήρυξης Διαγωνισμού.
Όλοι οι υποψήφιοι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης οφείλουν να υποβάλλουν σε οποιαδήποτε ΑΕΝ (Παράρτημα Δ) κανονικά και πλήρη τα δικαιολογητικά τους προκειμένου να γίνει αποδεκτή η αίτησή τους.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ( που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΠΟΥΝΤ), λήγει στις 09-7-2015 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΟΠΑΙΘ ενώ η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών ( που θα συνοδεύονται από το αποδεικτικό της αίτησης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά στο ΥΠΟΥΝΤ), για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΠΟΥΝΤ, λήγει στις 13-8- 2015.
Επισημαίνεται ότι, οι υποψήφιοι/ιες μπορούν να συμμετέχουν και με τις δύο διαδικασίες (και μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και μέσω κατάθεσης απολυτηρίου).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Ενημέρωσης Πολιτών που βρίσκεται στη Γρ. Λαμπράκη 150 – Πειραιά και στα τηλέφωνα: 2131371480, 1481, 1296, 1226 καθώς και στα τηλέφωνα που αναγράφονται στη σχετική προκήρυξη.
ΠΗΓΗ:
http://www.esos.gr/arthra/38772/i-egkyklios-gia-tin-eisagogi-spoydaston-stis-akadimies-emporikoy-naytikoy

Για περισσότερα δείτε το ...

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  1. ΕΓΓΡΑΦΟ 1
  2. ΕΓΓΡΑΦΟ 2
  3. ΕΓΓΡΑΦΟ 3 

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Α1. Διαδικασία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.).

Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και λήγουν την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015. 

Πιο αναλυτικά

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Για τον αποκτήσουν οι μεν τελειόφοιτοι κι όσοι απόφοιτοι εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές της περιόδου Μαΐου 2015 θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δελτίο εξεταζομένου, οι δε απόφοιτοι των σχολικών ετών 2013 και 2014 που δεν εξετάστηκαν εκ νέου θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα και την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης. Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό:
  1. θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση), 
  2. στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση),
  3. μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).
Α2. Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.

Από τη Δευτέρα 15-6-2015 ως και την Τρίτη 7-7-2015, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.). Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ. Από τις 15-6-2015 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ αντίστοιχα, θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.


Α3. Στάδια υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.

  • Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. 
  • Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄). 
  • Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. 
  • Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών. 
  • Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. (πλην εξαίρεσης παρ. Δ2) Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους. Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί.
Παρακάτω δείτε το ....


Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην Εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο «Σπίτι του Πολιτισμού»,
την Κυριακή  7 Ιουνίου 2015 στις 7:ΟΟ μ.μ., με θέμα τα νέα δεδομένα στο Γενικό Λύκειο
(Ομάδες Προσανατολισμού, Επιστημονικά Πεδία με τις Σχολές που περιλαμβάνουν, Επιλογή Μαθημάτων, Συντελεστές Βαρύτητας).

                         
Ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου
Ανδρέας Ταξάκης


                   Οι υπεύθυνες του ΚΕ.ΣΥ.Π. Ρεθύμνου             
                 Ελένη Ζωγραφίδου -  Στέλλα Γιαννέλα