Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ: Μετά την ανακοίνωση των βάσεων οι προθεσμίες των δικαιολογητικών

Οι διαδικασίες που θα τηρήσουν οι φοιτητές, όπως και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για την μετεγγραφή του θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την ανακοίνωση των βάσεων, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας  Θ. Κυριαζής, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», και τόνισε τα εξής:  .  
Α.Για το πότε θα πάνε οι προς μετεγγραφή, θα βάλουμε  μια ημερομηνία και για τα πανεπιστήμια γιατί θα πρέπει ο έλεγχος να γίνει από τα πανεπιστήμια και η απόφαση να βγει από τη Γενική Συνέλευση του κάθε τμήματος , θα υπάρχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης διαδικασιών για να μην χάσουν το πρώτο εξάμηνο των σπουδών. 
Β.Υπάρχει και μια διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα και βάζει μέσα το εισοδηματικό κριτήριο επιπλέον , δηλαδή είναι η ίδια που ίσχυε πέρυσι , για όσους έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα 9000 ευρώ και αυτοί δικαιούνται μετεγγραφές , μόνο που εδώ έχουμε βάλει το όριο να είναι το 10% του αριθμού των εισακτέων. Στις άλλες κατηγορίες ( πολύτεκνοι , μονογονεϊκές οικογένειες κλπ. ) δεν υπάρχει ούτε το 10% που έχει τεθεί στην καινούργια διάταξη
Γ.Στα προβλήματα που έχουν τα Πανεπιστήμια:  «Τα Πανεπιστήμια  έχουν δίκαιο  με την εξής έννοια, ότι από ότι φαίνεται γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε αριθμητικά στοιχεία, δεν ξέρουμε δηλαδή ακριβώς πόσοι θα μετεγγραφούν, που θα μετεγγραφούν , από πού και προς τα πού». Δεν πρόκειται να κλείσουν πανεπιστήμια. Αυτά είναι ακραία τα οποία λέγονται . Μπορεί, όμως, να υπάρξει ένα πρόβλημα σε κάποιες σχολές , ειδικά σχολές κέντρου, σε περιζήτητες ας το πούμε σχολές , να έχουμε ένα πρόβλημα μεγάλου αριθμού φοιτητών. Γι’ αυτό είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία και με τα πανεπιστήμια. Αύριο έχουμε καλέσει πάλι τα τριμελή  συμβούλια των πρυτάνεων και των προέδρων των ΤΕΙ  για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Θα λυθούν αυτά τα προβλήματα, απλώς δεν ξέρουμε τον αριθμό, γιατί δεν ξέρουμε πόσοι ακριβώς είναι οι πολύτεκνοι, πόσοι οι τρίτεκνοι, πού θα δικαιούνται μετεγγραφή και σε ποια πόλη, ΑΕΙ και Τμήμα θα πάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου