Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Από 26 έως 29 Αυγούστου οι βάσεις

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ  θα γίνει από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, σε συνέντευξη Ράδιο Κρήτη και τη δημοσιογράφο  Ελένη Στάθογλου, ενώ για το θέμα των μετεγγραφών, δήλωσε ότι έχει "άλυτες διαστάσεις, καθώς η Βουλή ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη, ψηφίζοντας δικαίωμα και όχι δυνατότητα μετεγγραφής, με αποτέλεσμα πολλά περιφερειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα να κινδυνεύουν να ερημώσουν και άλλα να μην ξέρουν πως θα φιλοξενήσουν τεράστιο αριθμό φοιτητών".
Αναφερόμενος  ο υπουργός στο θέμα της διαγραφής των «αιωνίων»  φοιτητών τόνισε ότι είναι μία αναγκαία ρύθμιση, καθώς όλα ανεξαιρέτως τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, εμφανίζουν δυναμικό, πενταπλάσιο, του πραγματικού αριθμού τους. 
Ο κ. Λοβέρδος  εξήγησε ότι όσοι έδειξαν ενδιαφέρον έχουν άλλα δύο εξάμηνα ευκαιρία, τον Σεπτέμβριο και τον Φεβρουάριο για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ενώ εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ θα βρεθούν περίπου 150.000 άτομα. Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Κρήτης, οι "αιώνιοι" φοιτητές υπολογίζονται σε 2.440, εκ των οποίων οι 1.300 που έχουν ολοκληρώσει το 80% των σπουδών τους, έχουν μία δεύτερη ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου